Lempikirja 2018: Villi vaellus on matka mieleen

Avainsanat: omaelämäkerta, oman itsensä löytäminen, elämänhallinta, vaellus, Lempikirjani 2018

Keksin Cheryl Strayedin omaelämäkerrallisen kirjan Villi vaellus Reese Witherspoonin tähdittämästä elokuvasta. Cheryl Strayed lähtee yksin pitkälle vaellusretkelle etsimään itseään ja ottamaan oman elämänsä haltuun. Kirja on rehellinen kuvaus tästä henkisestä ja fyysisestä vaelluksesta, ja herättää välittömästi halun lähteä erämaavaellukselle. Cherylin valitsema reitti on vaativa, jalat ja kroppa ovat jatkuvasti ruhjeilla ja rakoilla, sää vaihtelee ja selviytyminen on joskus pienestä kiinni. Vuorilta löytyy muita vaeltajia, joiden kanssa syntyy yhteys. Lopulta löytyy se tärkein, yhteys omaan itseen. Vetävästi kirjoitettu kirja ja Cherylin matka tekivät minuun suuren vaikutuksen.

Vastaa