Tasapainottelua työn ja jaksamisen kanssa

Tykkään työstäni ja haluan antaa sille kaikkeni. Vuosi uudessa työssä on ollut antoisa, mutta myös vaativa ja  olen ollut välillä aika väsynyt. Elämä pysyy tasapainossa ja olo energisenä ja positiviisena tavallisten, mutta toimivien konstien avulla.

Tänään olen hakenut tuntumaa omaan sieluuni. Etten välittäisi tai antaisi väärien asioiden vaikuttaa. (syyskuu 2019)

Päiväkirja ja tietoinen pohtiminen

Kun pää on täynnä asioita tai olo on epämääräisen tyytymätön, kirjoitan päiväkirjaa. Viime vuosien jatkuvan tunteiden tunnistamisen avulla olen oppinut huomaamaan kyyniset, ankeuttavat ajatukset.

Satunnaiset ikävät tunteet yleensä väistyvät itsestään. Jo seuraavana päivänä voi tuntua ihan toiselta. Jos huomaan ajatusten ja tunteiden pysyvän, haluan karkottaa ne, sillä tiedän niiden yleensä olevan merkki kuormituksesta. Negatiivisuuden sijaan tarvitsen silloin lepoa ja hyväksyntää.

Todelliset ongelmat pitää tietysti kohdata ja yrittää ratkaista tavalla tai toisella.

Liikuntaa 4 tuntia viikossa

Sportstracker kertoo, että olen tänä vuonna kävellyt, lenkkeillyt, pyöräillyt, hiihtänyt tai metsäillyt 121 tuntia eli keskimäärin 2,30 tuntia viikossa. Sen lisäksi olen käynyt astangajoogassa ja kuntosalilla.

Liikunta on takuuvarma mielen piristäjä. Parasta on lenkki ja sen päälle sauna. Hyvä peruskunto pitää olon perushyvänä.

Miten sama elämä voi tuntua eri päivinä niin erilaiselta? (kesäkuu 2019)

Rutiinit, lepo ja lomat

Parasta on tavallinen arki. Pidän rutiineista, niiden ansiosta arki sujuu. Sitä paitsi kotityöt tekevät aivoille tutkitusti hyvää. Viikonloppuisin toivon mahdollisimman vähän ohjelmaa, lomilla on tärkeää saada irtiotto arkisista rutiineista. 

Läheiset

Olen heistä hyvin onnellinen.

Ei ole suuria huolia. Vain pientä arkipäivän murehtimista. Joka kyllä selviää, kun päivä kerrallaan elelee. (lokakuu 2019)

Vastaa