Liikuntavuoden 2020 kilometrit ja lihasmassa

Liikuntavuosi 2020 alkaa olla paketissa. Onko kunto kohentunut, pysynyt ennallaan tai laskenut, nyt kun etätyö kiitos koronan on vähentänyt arkiliikunnan määrää, toisaalta säästänyt työmatkaan käytetyssä ajassa? 

Sportstrackerin mukaan tunteja on tullut lisää, mutta kilometrejä vähemmän

  • Olen liikkunut tänä vuonna lähes 140 tuntia eli 20 tuntia enemmän kuin viime vuonna.
  • Kilometrejä on karttunut tähän asti kuitenkin 730 vs. 1030 kilometriä 2019. 
  • Lajeista lenkkeily on pysynyt samoissa lukemissa, kävely lisääntynyt samoin kuin patikointi.
  • Hiihtokilometrejä oli 0 vs. 150 ja pyöräilyä 133 km vs. 340 km.

Ulkoliikunnan lisäksi käyn viikottain astangajoogassa ja kuntosalilla kuten viime vuonnakin. 

Inbody-mittausten mukaan lihasluustomassa on pysynyt ennallaan

Lihasluustomassa onkin ilokseni pysynyt vuoden mittaan samana, kertovat Inbody-mittaukset, joissa käyn puolison kanssa joka vuosi. Mittaustuloksiin pitää viisaampien mukaan suhtautua pienellä varovaisuudella, koska tuloksiin vaikuttavat ajankohta, mittauslaite tai vaikkapa onko juonut ennen mittausta. 

Olemme pyrkineet pitämään olosuhteet vakiona. Ensimmäiset mittaukset olemme tehneet Vierumäellä aina samassa laitteessa ja samassa kohtaa hiihtolomaa. Pari viime vuotta olemme käyneet aina samassa laitteessa UniSportilla ja ennen aamupalaa.

Liikunta lisää ruokahalua, joten syö!

Mitä muuta olen oppinut mittauksista? Syömään enemmän. Minun kohdallani inbody rokottaa painonpudotuksesta ja palkitsee rasvasta. Kun painoni on pudonnut, se on vienyt myös lihaksia mennessään. Ei hyvä. Vierumäellä mittaukseen kuuluu myös asiantuntijan opastus. Joka kerta viesti on ollut, lisää lihaksia ja lisää ruokaa. Sitä koetan nyt noudattaa. 

Loppuvuosi on palautumisen aikaa

Nyt joululoman lähestyessä huomaan, että mieli ja ruumis eivät enää jaksa sykeliikuntaa tai nopeatempoista rytyytystä. Kaipaan vain rauhoittumista. Eilen kotikuntosalilla sain kivasti lihakset kipeäksi, mutta myös päänsäryn kaupan päälle. Tänään ohjelmassa on vielä kehonhuoltoa UniSportin online training – videon tahdissa.

Seuraavat viikot saavat olla palautumisen aikaa ja jatketaan sitten uudella energialla kun sen aika on.

Voi kun pääsisi stadilainenkin hiihtämään!

Vastaa