Kolme naista – Lisa Taddeo

Onpa vaikeaa kuvata amerikkalaisen Lisa Taddeon kirjaa Kolme naista. Aihepiiri on yhtäaikaa intiimi ja henkilökohtainen ja toisaalta vaiettu ja yhteiskunnallinen. ⁠

Kirja kertoo naisen halusta ja seksuaalisuudesta ja siitä liikkumatilasta, joka naisen yhteisössä sille annetaan. Mitä naisesta ajatellaan, jos hän toteuttaa halujaan tai miltä tuntuu olla miehen halujen ja pyrkimysten kohde. Kun nainen on aktiivinen, miltä tuntuu tulla ymmärretyksi, väärinkäsitetyksi tai kaltoinkohdelluksi. Mitä siitä seuraa? Jotainhan siitä seuraa eikä pelkkää hauskanpitoa ja onnea. ⁠

Kirjassa esiintyy kolme tosielämän päähenkilöä, joita Lisa Taddeo seurasi kahdeksan vuoden ajan: nuori Maggie, joka päätyy suhteeseen opettajansa kanssa, Lina, joka elää rakkaudettomassa liitossa ja elää sivusuhdetta sekä Sloane, jonka mies haluaa katsella vaimoaan toisten kanssa. ⁠
Taddeo kirjoittaa kuin fiktiota kuvaten päähenkilöiden ajatuksia ja tunteita. ⁠

Tasa-arvoisessa yhteiskunnassa kasvaneena en täysin tajua, miksi naiset ovat tällaisessa ahdingossa. Mitä naisen seksuaalisuus kenellekään kuuluu? Tällaiset kirjat tekevät näkyväksi pinnan alla olevat virtaukset ja ajopuut.

Surettaa, miksi naisen seksuaalisuutta pitää niin kovasti kontrolloida. ⁠”Sinä olet nainen, vallan pitäisi olla sinun käsissäsi.” ⁠⁠View all my reviews

Vastaa