Lempikirja 2018: Kaikki se valo jota emme näe

Avainsanat: toinen maailmansota, historia, jännityskirja, sotakuvaus, Lempikirjani 2018

Lisää itkettäviä kirjoja vrt. Sandra. Anthony Doerrin Kaikki se valo jota emme näe (WSOY 2015) on kaunis ja kauhea kirja, jonka melkein jätin kesken. Tällä kertaa tapahtumat sijoittuvat toisen maailmansodan aikaan Saksassa ja Ranskassa päähenkilöinään nuori poika ja tyttö. Kirja on erittäin jännittävä, mutta myös järkyttävä.

Mitä voin tästä kirjoittaa? Sota on täysin järjetöntä ja aiheuttaa hirveää kärsimystä syyttömille ihmisille. Pelottava on kuvaus saksalaisesta sotilaskoulusta ja kuinka se musertaa kaiken vastarinnan. Sitä hulluuden määrä, älköön tulko takaisin. Kirja on ilman muuta yksi lempikirjoistani.


“Werner”, Frederick sanoo, “sinun ongelmasi on, että sinä vieläkin uskot, että elämäsi on sinun omasi.”

Vastaa